DrechtStadLoop in het kader van chemokuren

Editie 2018, 4 november 2018

Op zondag 4 november staat de 12e DrechtStadLoop weer op de agenda. Een wedstrijd/prestatieloop die niet meer weg te denken is uit het de oudste stad van Holland. Een nog steeds groeiend aantal loop liefhebbers weten de weg naar Dordrecht te vinden. De organisatie valt onder de paraplu van de Dordtse Omni Vereniging Fortius

Na het succes van voorgaande jaren zijn er een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft COKD zijn naam verbonden aan de Jeugdlopen. 

De DrechtStadLoop 2018, met daarin de Agro Delta Halve Marathon, zal weer op het Eiland van Dordrecht plaatsvinden. In nauwe samenwerking met de Gemeente Dordrecht is er een mooi parcours uitgezet. Het parcours brengt u vanuit de historische binnenstad via Oud-Krispijn, Crabbehof, en Wielwijk naar het zuidelijkste puntje van Dordrecht en dan langs Sterrenburg en Dubbeldam, door de polder naar Stadspolders en via Wantijdijk weer terug naar de finish op het Statenplein.

Het goede doel: Ondersteuning van chemokuren in het Albert Schweitzer ziekenhuis
Over heel de wereld zijn medische specialisten bezig met onderzoek naar methoden en technieken om allerlei vormen van kanker te bestrijden. De opbrengst van de bedrijvenloop en de individuele sponsoring gaan naar de ondersteuning van de chemokuren in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

U kan daar als gezonde loper uw steentje aan bijdragen. Bij uw inschrijving bestaat er de mogelijkheid om een donatie te doen aan het Vriendenfonds ASz.

Ook de bedrijvenloop is weer op het programma gezet. Ook hier gaan de gelden naar het goede doel. Een reden temeer om met collega’s een rondje Dordrecht te doen. (zie ook bedrijvenloop)

Het organisatiecomité hoopt u weer te verwelkomen in Dordrecht op 4 november 2018. On-line inschrijven is mogelijk vanaf 1 juni 2018 t/m 1 november 23:59. De duurdere na-inschrijving start op 22 oktober. Op 4 november zijn de inschrijfbalies vanaf 11:00 geopend voor na-inschrijving.

Het programma bestaat uit:

  • 13:00  300 m Racerunners, jeugd (inschrijven via trainers Fortius);

  • 13:20  300 m COKD Puppy Run; gratis, € 2,- bij na-inschrijving;
  • 13:30  1 km COKD Jeugdloop; gratis, € 2,- bij na-inschrijving;

  • 13:40  3 km Dental Clinics Beginnersloop; € 7,- en € 10,- bij na-inschrijving;
  • 13:40  5 km Makelaardij Zoomer Prestatieloop; € 10,- en € 14,- bij na-inschrijving;
  • 13:40  5 km Albert Schweitzer Bedrijvenloop; € 300,- en € 300,- bij na-inschrijving;

  • 14:25  10 km Bouman Prestatieloop; € 10,- en € 14,- bij na-inschrijving; en

  • 14:35  de Agro Delta Halve Marathon,  € 15,- en € 20,- bij na-inschrijving;

    De DrechtStadLoop is een KNAU wegwedstrijd / prestatieloop.

Voor elke deelnemer is er na de finish een medaille beschikbaar.

Lopers lopen geheel op eigen risico.


 

Aanvullende gegevens