DrechtStadLoop in het kader van Oncologie

Drechtstadloop editie 2020 afgelast

Helaas heeft het bestuur van de Drechtstadloop moeten besluiten de Drechtstadloop editie 2020, die gepland stond op 1 november niet door te laten gaan.

De anderhalve meter strategie maakt grote evenementen momenteel onmogelijk. De kans dat dit op 1 november nog van kracht is, is zeker aannemelijk. Het aangaan van (financiële) verplichtingen wordt hiermee nogal riskant.

Tevens is het werven van de 220 vrijwilligers in deze periode een lastige en moeilijke klus. Veel vrijwilligers zullen terughoudend reageren om op voorhand hun toezegging voor 1 november te doen.

Ook de Rotterdam Marathon zit met hun nieuwe datum (25 oktober) ons behoorlijk in de weg. Een week voor de DrechtStadLoop zullen 25.000 lopers naar Rotterdam trekken, om daar hun reeds betaalde ticket te verzilveren. Wij verwachten dat zeker 1000 lopers uit Dordrecht en wijde omgeving voor Rotterdam zullen kiezen. Die zullen wij een week later niet in Dordrecht aan de start zien. Daar de inkomsten uit inschrijvingen in belangrijke mate ons budget bepalen geeft dit punt ons de nodige zorgen. 

Genoeg redenen om de 14e editie DSL een jaar op te schuiven. Het bestuur van de DrechtStadLoop gaat zich nu volledig richten op een prachtige en succesvolle wedstrijd op 7 november 2021.. We hopen u dan weer te kunnen verwelkomen.

Aanvullende gegevens